Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz KİPTAŞ Kayabaşı Konutları’nın yanında İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından yaptırılmış olup 2011-2012 Eğitim-öğretim yılında hizmete açılmıştır. İsmini İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy´dan almaktadır. Okulumuz eğitime ilkokul ve ortaokul olarak devam etmektedir. Okulumuzda 27 derslik, 1 İngilizce Lab., 1 Bilgisayar Lab., 1 Fen Bilgisi lab., 1 kütüphane, 1 iş atölyesi, 1 resim atölyesi mevcuttur. Okulumuzun spor salonu, yemekhane, kantini ve okul servisleri mevcuttur. Okul bahçesinde oyun alanları, yeşil alanlar ve uygulama bahçemiz bulunmaktadır. Bu alanlarda çocuklarımızın doğadaki canlı ve bitkileri yakından tanımalarını sağlamak için hobi bahçemizin ürünlerini ve çeşitli kümes hayvanlarını görerek dokunarak ve yaşayarak öğrenmelerini sağlamak amacımızdır. 250 öğrenciyle eğitime başlayan okulumuzun mevcudu her yıl artarak 900’ü bulmuştur. Okul aile birliği, personeli ve değerli eğitim kadrosuyla şu an olduğu gibi gelecekte de seçkin hizmet vermeye devam edecektir.